Sunday, February 27, 2011

set penjagaan payudara dan diri wanita

Nama: dini
Email: payah.betul@gmail.com
Website: http://rawatkanser.com
Tajuk: set penjagaan payudara dan diri wanita
Iklan: PISANG
Pisang
Juga dikenali dengan nama

Bananier Nain, Canbur, Curro, Plantain.Pisang kaya dengan glukos,fruktos dan sukros dan fiber.Ia dikenali sebagai penyumbang segera tenaga untuk badan.

Diantara kelebihan pisang untuk badan ialah untuk mengurangkan tekanan kerana pisang juga mempunyai apa yang dipanggil "tryptophan" sejenis asid amino yang akan ditukarkan kepada "serotonin" yang berfungsi meningkatkan mood manusia.

Pisang juga kaya dengan zat besi yang membantu dalam fungsi hemoglobin untuk mengelakan penyakit anemia.

Olih kerana ia kaya dengan fiber dalam bentuk potassium ia amat vital untuk mengelak dari kekeringan ( diarrhea ) dan olih kerana ia fiber mudah larut ia amat membantu dalam kesihatan sistem penghadaman.

Pisang juga dikenalpasti sebagai mencegah dari penyakit apa yang disebut sebagai " ARMD " satu penyakit berkaitan penurunan fungsi penglihatan disebakan peningkatan usia.Kajian menunjukkan mereka yang makan 3 biji pisang sehari akan mengurangkan risiko penurunan keupayaan penglihatan kepada 36 peratus berbanding ereka yang tidak makan pisang.
Pisang juga kaya dengan apa yng dipanggil "fructooligoasccharide" yang bertindak sebagai makanan kepada bakteria baik dalam kolon.Bakteria baik dalam kolon mengeluarkan enzim yang bertindak memusnahkan bakteria jahat dan seterusnya menghindari kolon dari serangan kanser.Pisang muda mempunyai asid fatty yang baik untuk sel perut ( mukosa ) yang membantu penyerapan kalsium untuk kesihatan tulang.
Pisang juga dikatakan mempunyai unsur2 yang penting untuk mengelakkan kanser buah pinggang keran ia kaya dengan antioksidan penolik yang membantu dalam fungsi buah pinggang.
Pisang mengadungi kandungan potasssium yang tinggi ( 4673mg ) dan kandungan sodium yang rendah ( 1 mg ) satu kombinasi yang ideal untuk mengelakkan penyakit hypertension ( darah tinggi ).Pisang adalah satu2nya buah yang diiktiraf olih pihak FDA untuk dihebahkan sebagai pengelak penyakit darah tinggi dan stroke..
Pisaang juga mengandungi "anti acid natural " yang baik untuk tekanan jantung.
Mengamalkan makn pisang selepas makan akan memastikan kandungan gula dalam badan stabil dan mengelakkan penyakit "morning sickness" sautu penyakit berkaitan wanita mengandung seperti muntah2 dan pening khususnya diawal penghamilan.
Pisang mengandungi vitamin B6 dan B12 yang membantu pengnyahan nikotin kepada perokok.Saintis mengatakan vitamin B6 membantu kesihatan badan dengan pelbagai cara.Danggarkan dengan bergabung melalui enzim2 lain dalam badan ia mampu menghasilkan sehingga melebihi seratus fungsi berlainan yang membantu menyihatkan badan.
Pisang adalah baik untuk penyakit ulser kerana ia membantu menurunkan keasidan perut dan mengurangkan keradangan dinding perut.Pisang mengstimulasi bahagian dalam sel perut dan menghasilkan "mucus" yang lebih tebal dan ini menghindarkan bakteria yang menyebabkan penyakit ulser.
Makan pisang untuk mencegah serangan stroke,stress dan sndi.

http://rawatkanser.com
Ip Pengirim: 175.138.33.230

0 comments:

Post a Comment